nieuws

La Place mikt op scholieren en studenten

Catering

De horecagelegenheden van La Place zijn in trek bij scholieren en studenten, meldt La Place. Het aanbieden van gratis Wifi draagt daar aan bij.

La Place mikt op scholieren en studenten

De schoolkantine wordt steeds gezonder, maar er is ook een duidelijke verschuiving gaande waarbij horecagelegenheden steeds vaker gebruikt worden als traditionele schoolkantine, laat La Place weten.  ‘Zo blijken de horecagelegenheden van La Place steeds meer in trek te zijn bij scholieren en studenten om te studeren of een gezonde lunch te nuttigen. Het aanbieden van gratis wifi, goede koffie en geen bediening aan tafel zijn belangrijke elementen die de keuze voor een geschikte werklocatie bepalen bij studenten en scholieren.’

Uit recent onderzoek van La Place blijkt dat 72% van de scholieren steeds vaker een lunch van huis vergeet mee te nemen. La Place constateert dat scholieren en studenten steeds meer op zoek gaan naar een gezond alternatief voor hun schoolkantine. Als voorbeeld wordt de vestiging van La Place in Laren genoemd, pal tegenover een middelbare school. ‘Rond 12.00 uur staan scholieren in de rij om een smoothie uit te kiezen. Ook het broodje beenham en de maaltijdsalades zijn populair’, aldus Abe Wijnia, Senior Manager Operations bij La Place.
Het gebruik van horecagelegenheden als flexplek of als schoolkantine is vooral in trek onder studenten. Zij studeren massaal buiten de deur en zijn steeds weer op zoek naar inspirerende en gebruiksvriendelijke horecalocaties waar ze het liefst een hele dag blijven werken of studeren. De trend is jaren geleden ingezet en mede daarom opende La Place een vestiging in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Ook de vestigingen in de studentensteden zoals Groningen, Leiden, Amsterdam, Maastricht, Rotterdam en Eindhoven worden gezien als ‘de perfecte uitvalbasis’ om te studeren. ‘La Place wordt specifiek uitgekozen om het grote aanbod in verse, huisgemaakte producten en omdat er geen bediening aan tafel is. Studenten voelen zich hierdoor vrij om lang aan een tafeltje te blijven zitten.’

Reageer op dit artikel