nieuws

Scholen gevraagd om frisse ideeën in te zenden

Catering

Om scholen te inspireren gezonder te worden, start de Schoolkantine Brigade van het Voedingscentrum met de actie Deel jouw #schoolkantinetopper. Met deze actie kunnen scholen elkaar op nieuwe, frisse ideeën brengen.

Scholen gevraagd om frisse ideeën in te zenden

Tot en met 4 mei kunnen scholen via Twitter een foto van hun schoolkantinetopper sturen naar de Schoolkantine Brigade, onder vermelding van #schoolkantinetopper. Het kan gaan om verse gezonde broodjes, een aantrekkelijke presentatie van gezond aanbod of een bijzondere actie die de school heeft gedaan om gezond eten te promoten. De vijf leukste voorbeelden komen op de website van de gezonde schoolkantine en in de nieuwsbrief. Inmiddels heeft de Schoolkantine Brigade ruim 1000 scholen bezocht in het voortgezet onderwijs en het MBO, ruim de helft van het aantal VO- en MBO-scholen in Nederland. Om scholen te helpen bezoekt de Schoolkantine Brigade zo veel mogelijk scholen in Nederland. De Schoolkantine Brigade van het Voedingscentrum is er om scholen te helpen een gezondere kantine voor elkaar te krijgen. De Schoolkantine Brigade biedt elke schoollocatie een plan van aanpak op maat. Met deze handvatten kan de school zelfstandig aan de slag.

Reageer op dit artikel