nieuws

Uitspraak in voordeel van exploitant koffiecorner

Catering

Exploitanten van koffiecorners in ziekenhuizen die concurrentie ondervinden van derden, die gratis koffie verstrekken, kunnen daar mogelijk iets tegen doen. Dat bleek onlangs in Den Bosch.

Uitspraak in voordeel van exploitant koffiecorner

De rechtbank in Den Bosch heeft bepaald dat het St. Anna Ziekenhuis (Eindhoven en Gelderop) geen gratis koffie en thee meer mag verstrekken. Dat is volgens de rechter in strijd is met de huurovereenkomst met de exploitant van een koffiecorner, zo meldt Omroep Brabant. Het aanbieden van gratis koffie en thee valt onder het concurrentieverbod dat in de huurovereenkomst is opgenomen. Het huurcontract is in 2010 gesloten en duurt nog tot 2020. De rechter heeft daarom besloten dat het ziekenhuis per direct moet stoppen met het gratis uitdelen van koffie en thee. Enkel op de afdeling spoedeisende hulp mag er nog koffie en thee geschonken worden.

Reageer op dit artikel