nieuws

Olivier wil dat overheid meer geld steekt in kooklessen op school

Catering

Jamie Oliver wil dat er meer geld gestoken wordt in de kooklessen die tegenwoordig verplicht zijn in het Britse onderwijs. Hij vindt dat onderwijsinspecteurs moeten optreden bij scholen die leerlingen alleen cupcakes leren bakken. Dat gaat hem niet ver genoeg.

Olivier wil dat overheid meer geld steekt in kooklessen op school

De tv-kok zegt dat de onderwijsinspectie kritisch moet kijken naar de verplichte kooklessen op Britse scholen en dat leraren beter moeten weten wat van hun wordt verlangd.

‘Scholen hebben budgetten voor boeken om lezen en schrijven te doceren, maar waarom niet over koken?’, zegt de kok tegen de Britse krant The Telegraph, zo meldt Nu.nl.

Vers koken
Kooklessen zijn sinds vorig jaar verplicht. Het is de bedoeling dat Britse kinderen leren om vers te koken. Dat gebeurt dus lang niet overal, aldus Oliver. ‘Nadat de kooklessen verplicht zijn, zijn ze niet meer onderzocht of geëvalueerd’, zegt Oliver. ‘Niet alle onderwijzers kennen de eisen. Sommige scholen gooien alles om, andere scholen zeggen een beetje aan koken te doen door leerlingen cupcakes te leren bakken in de brugklas.’

Reageer op dit artikel