nieuws

Den Blijker lanceert mobiel foodconcept

Catering

Herman den Blijker heeft op het culinaire festival Lekker Venlo van afgelopen weekend een nieuw mobiel foodconcept gelanceerd. Hij wil daarmee – bij voorkeur op grote festivals – eten en drinken van een hoge kwaliteit aan de man brengen.

Den Blijker lanceert mobiel foodconcept

Op Lekker Venlo liet Den Blijker de bezoekers genieten van zijn nieuwe foodconcept; een enorme mobiele keuken met grote bar, overkapt door een flinke tent, zo meldt Chefsfriends. Hij putte voor zijn mobiele eet- en drinkunit inspiratie uit Rotterdamse containers.

Tent van 18 bij 18

De containers zijn 12 meter lang en 3 meter hoog en worden overkapt door een tent van 18 bij 18 meter. Vijf diepladers zijn nodig om de enorme cateringunit naar festivals of evenementen te vervoeren. Den Blijker liet weten respect te hebben voor ondernemers die met gespecialiseerde foodtrucks door het land toeren. ‘Echt heel leuk. Maar ze kunnen de massa niet aan’, aldus de chef voor de camera.  

Betaalbare kwaliteit
Den Blijker werkt samen met Hans van Wolde van het Maastrichtse toprestaurant Beluga.  Van Wolde: ‘De kwaliteit op festivals moet omhoog. Jonge mensen willen gezonder eten, willen weten wat ze eten. Ze weten heel goed hoe ze hun centjes uitgeven. De combinatie van eten, drinken, kwaliteit en betaalbaar is een trend die ook op festivals merkbaar is.’

Reageer op dit artikel