nieuws

Groentekas op Haagse school

Catering

Bij De Paradijsvogel in Den Haag hebben ze een groentekas in gebruik genomen. Deze staat op het dak. De kas draagt bij aan bewustwording ten aanzien van gezonde voeding.

Groentekas op Haagse school
 De leerlingen van de genoemde basisschool zorgden voor de sponsoring. Burgemeester Jozias van Aartsen en groentechefkok Niven Kunz gaven als eersten de plantjes water. Ze deden dat met een brandslang.

Levendige voorlichting
‘Zo slaan wel vele vliegen in een klap: betrokkenheid van leerlingen, media-aandacht en levendige gezondheidsvoorlichting’, aldus de school.

Weinig groenten
In steden als Den Haag eet slechts vijf procent van de kinderen tussen zes en achttien jaar dagelijks voldoende groente en fruit, aldus Nieke Opstal, directeur van De Paradijsvogel. Het was voor haar een reden om de kas te bouwen.

Moeder natuur
Opstal: ‘Met de bouw van de kas willen we onze leerlingen laten ervaren hoe gewassen groeien. Ze weer in contact te brengen met moeder natuur en laten zien dat tomaten niet in een bakje groeien.’

Op het dak
De 15 meter lange groentekas is gebouwd bovenop het dak van de gymzaal.  In de kas leggen de leerlingen zelf een moestuin aan zodat ze van jongs af aan kunnen ontdekken hoe het leuk het is je eigen groente te verbouwen.

 

Reageer op dit artikel