nieuws

Proef mobiel betalen in schoolkantine

Catering

Op het Veurs Lyceum in Leidschendam start vandaag, 15 juni, een proef waarbij scholieren met hun mobieltje bij de schoolkantine kunnen betalen. De school is daarmee de eerste waar met de smartphone afgerekend kan worden. De proef wordt uitgevoerd door de mobiele betaaldienst Daalder in samenwerking met Van Leeuwen Catering, dat ruim negentig schoolkantines exploiteert in de regio Zuid-Holland.

Proef mobiel betalen in schoolkantine

Met Daalder kunnen leerlingen eenvoudig betalen voor hun lunch of tussendoortje. Gebruikers zetten eerst geld op hun e-wallet. Vervolgens kan er betaald worden met de telefoon. De cateraar op zijn beurt heeft geen extra pinkastjes meer nodig en betaalt een lage fee per transactie. Van Leeuwen Catering verwacht veel van de proef, die loopt tot en met juli.

Inzicht in bestedingsgedrag
Marco van Stappershoef, directeur onderwijscatering van Van Leeuwen, meldt dat scholieren sowieso alles al via hun mobieltje doen, dus ermee betalen ook. ‘Ook is het prettig dat ouders met Daalder precies het saldo kunnen bijvullen van hun kinderen en daardoor continu inzicht hebben in hun bestedingsgedrag. Zo biedt mobiel betalen voordeel voor zowel de kinderen als de ouders.’

Oprichter Renz Millenaar van Daalder: ‘Leerlingen hoeven bij wijze van spreken niet eens meer naar de kassa te lopen. Zo wordt betalen handig, snel en efficiënt.’ Als de pilot slaagt, willen beide partijen mobiel betalen ook beschikbaar maken voor de overige scholen uit het portfolio van de Leidschendamse cateraar. In totaal worden dan zo’n 70.000 scholieren bereikt in Nederland.

App
De Daalder-app is een initiatief van de gelijknamige Amsterdamse start-up. Het bedrijf lanceerde de gratis app in maart na een proefperiode waarin honderden consumenten deze konden testen bij een selectie winkels en horecagelegenheden. Inmiddels is de app ook officieel te gebruiken bij de bij de pilot aangesloten winkels. De Daalder-app draait op zowel Android als IOS.

Reageer op dit artikel