nieuws

Cateraars gaan duurzaam verpakken

Catering

Inkopers van cateringbedrijven hebben geen strategie of visie als het gaat om de inkoop van duurzaam verpakte goederen. Maar daar komt verandering in, zo bleek tijdens de Marktontmoeting Circulair Inkopen van Catering’ bij de Rabobank in Utrecht met als thema’s voedselverspilling, verpakken en afvalscheiding.

Cateraars gaan duurzaam verpakken

MVO Nederland organiseerde de Marktontmoeting Circulair Inkopen van Catering.  Marc Reijnders, projectleider bij het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken, faciliteerde een groepsgesprek over duurzaam verpakken.

Duurzaam
Deelnemers waren grotere cateraars en foodservice bedrijven en hun afnemers: inkopers van ministeries, provincies, gemeenten, universiteiten en bedrijven. Cateraars bieden producten op diverse manieren aan. Van veel klein-verpakkingen om producten langer te behouden, tot totaal onverpakt zoals vlees en kaas, zo meldt Agf.nl. De vraag daarbij is: wat is het meest duurzaam?

Concrete ideeën
Reijnders vindt het opvallend niet één van de aanwezige inkopers een visie of strategie had geformuleerd op de inkoop van duurzaam verpakte producten. Maar dat gaat veranderen, sommige inkopers lieten weten op dit vlak concrete ideeën te hebben.

Reageer op dit artikel