nieuws

Student wil warme avondmaaltijd op school

Catering

Het onderwijs op hogescholen en universiteiten verandert in een rap tempo. De schoolkantine oude stijl verdwijnt om plaats te maken voor multifunctionele ruimtes waar studenten en docenten werken, kennis delen, eten en drinken.

Student wil warme avondmaaltijd op school

Deze veranderingen hebben voor de catering gevolgen, zeggen Michiel van Noort en Stefan Kraft van Ermel van HTC Advies in Misset Catering 3.

Meer zelfwerkzaamheid
De overdracht van kennis verloopt anders dan voorheen. Waar studenten vroeger een behoorlijk aantal uren in de schoolbanken zaten om colleges te volgen, nemen ze nu meer projectgewijs en groepsgewijs kennis tot zich. ‘Zelfwerkzaamheid is belangrijker geworden. ’

Multifunctionele ruimtes
De vierkante meters worden anders gebruikt. De schoolkantine die maar een paar uur per dag bezet was, is bezig te verdwijnen, aldus HTC Advies. ‘Multifunctionele ruimtes die van ’s morgen tot ’s avonds worden gebruikt, komen daarvoor in de plaats. De vierkante meters worden beter benut.’

Reageer op dit artikel