nieuws

Tehuis voor mensen met onbedwingbare eetlust

Catering

In Den Haag wordt een tehuis geopend voor mensen die lijden aan het Prader Willi Syndroom (PWS). Deze mensen kampen met spierslapte en onbedwingbare eetlust.

Tehuis voor mensen met onbedwingbare eetlust

Het wooninitiatief is opgezet door Joop en Elaine van Leeuwen, zo meldt Dichtbij.nl. Ze hebben zelf een dochter die aan het syndroom lijdt en konden voor haar geen geschikte woonruimte vinden.

Ons Thuis
Het huis, dat Ons Thuis wordt genoemd, is gericht op structuur en rust. De bewoners moeten zich veilig en thuis voelen. Elke bewoner heeft een eigen zit-/slaapkamer. Persoonlijke ondersteuning en aandacht maken onderdeel uit van de zorg. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig.

Zelf koken
De bewoners doen boodschappen, stellen een weekmenu samen en koken. Door een stippenplan met kleuren worden op een eenvoudige manier dagelijks verantwoorde maaltijdkeuzes gemaakt.

Bewegen
Vanwege de vaak onbedwingbare eetlust, is bewegen erg belangrijk voor Prader Willi cliënten. Sporten, wandelen en tuinieren worden gestimuleerd. Informatie is te vinden op Praderwilliwonen.nl.

Reageer op dit artikel