nieuws

Betaalkaart FC Utrecht vervangt muntjes

Catering

De betaalkaart is ook in voetbalstadions bezig aan een opmars. FC Utrecht draaide er een pilot mee op de Noordtribune.

Betaalkaart FC Utrecht vervangt muntjes

Bezoekers konden een pas krijgen en deze opwaarderen. ‘Snel, eenvoudig en handig’, aldus de club op haar eigen website. Seizoenkaarthouders kregen de pas thuisgestuurd.

Het streven is om, bij gebleken succes, cashless betalen op alle tribunes van Stadion Galgenwaard te gaan introduceren.

Omzetten
Wanneer de pilot een positief gevolg krijgt, kunnen eerder aangeschafte betaalmunten nog tot en met zondag 13 december worden gebruikt. Het is ook mogelijk om betaalmunten om te laten zetten in een tegoed op de pas. Dit kan bij de servicepunten in het stadion, aldus FC Utrecht.

Korter wachten
Willem van Kralingen van het bedrijf Le Credit Sportif, dat het nieuwe systeem invoert, zag dat het goed ging. In het AD zegt hij: ‘Mensen moeten er misschien even wennen, maar je ziet de wachttijden aanzienlijk korter worden.’

Utrecht is bepaald niet de eerste club waar het systeem wordt ingevoerd. Van Kralingen ‘We hebben het systeem al ingevoerd bij NAC, NEC, Dordrecht en Excelsior. Nu zijn Heracles en FC Utrecht aan de beurt.’

Reageer op dit artikel