nieuws

Heineken Stilteshow op Lowlands

Catering

Voor het eerst in haar bestaan gooide Lowlands de poorten naar het festivalterrein op donderdag open. Normaal is dat op vrijdag. Op donderdag konden de eerste bezoekers al terecht voor het feest Heineken Stilte Show.

Heineken Stilteshow op Lowlands

Voor deze ‘early birds’ (de eerste festivalgangers die hun intrek hebben genomen op de campings) werd het terrein afgelopen donderdag om 21.00 uur geopend. Een primeur voor het muziekfestijn in Biddinghuizen dat nu dus een vier- in plaats van een driedaags festival genoemd mag worden. De Heineken Stilte Show werd gehouden in de tent India, waar zo’n 5000 bezoekers in terecht konden.

Geen speakers
Hoewel er geen muziek uit de speakers klonk, konden de bezoekers er toch van genieten via koptelefoons. Er kon geswitchd worden naar verschillende kanalen. Een kleurtje op de koptelefoon gaf aan naar welke muziek de festivalganger luisterde, op danste en op meezong. Kill All Hipsters-DJ Arnold draaide rock, Indie en alternatief en Boye & Sunny Sjoerd draaiden dance en hiphop. Het feest duurde tot twee uur ’s nachts.

Niet uitverkocht

Op vrijdag begon het officiële programma van Lowlands, gevolgd door zaterdag en zondag. Maandagochtend moest iedereen van de campings zijn vertrokken. Voor het eerst in jaren is het polderfestival niet uitverkocht.

Bierpartner
Heineken is de nieuwe bierpartner van Lowlands en had tal van activiteiten in petto. Zo konden campinggasten limited edition blikken bemachtigen en was er op het terrein zelf de Brand Bijzondere Bieren Bar (BBBB). In de Desperados Crazy Town moesten bezoekers de bel die over het publiek zwaaide proberen te luiden, waarna een wild feest los ging.

Reageer op dit artikel