nieuws

Hogere doorloopsnelheid bij cateraars Lowlands

Catering

Zo’n 10.000 bezoekers minder, maar toch een geslaagde editie van Lowlands, afgelopen weekend. Aldus Hans Kuipers, salesmanager F&B Concepts, onderdeel van medeorganisator Loc7000. ‘Minder pieken bij de cateraars, de doorloopsnelheid was hoog.’

Hogere doorloopsnelheid bij cateraars Lowlands

Lowlands had het afgelopen jaar behoorlijk wat slechte pers gehad. De programmering was niet goed, het festival was te duur geworden, er moest betaald worden voor het parkeren. Enzovoorts. ‘We zaten even in de hoek waar de klappen vielen. Zelfs op het gebied van eten hadden ze wat aan te merken’, aldus Kuipers. ‘Maar die journalisten zijn blijkbaar nog nooit op Lowlands geweest. Anders schrijf je ook niet dat er alleen maar patat en snacks worden verkocht.’ Zie onderstaande fotoreportage.  

De Visafslag
Die werden dit jaar ook wel verkocht, maar het overgrote deel van het aanbod eten op het driedaagse festival in Biddinghuizen is nog steeds anders. En nog steeds is de keuze reuze en aantrekkelijk. Nieuwigheden dit jaar: de Visafslag (met als blikvanger de Zilte Kapsalon) en het bakkersconcept van Hutten, aangevuld met producten van het huislabel De Guijt.

Peruviaanse keuken
Kuipers: ‘Soms denk ik wel eens, welke nieuwe dingen kun je nog verzinnen? Dat is wel eens lastig, maar je blijft er wel scherp door. Wat hot wordt is de Peruviaanse keuken, dus misschien zien we dat volgend jaar terug op Lowlands.’

Desperado’s Bar
Door de nieuwe bierpartner Heineken konden festivalgangers genieten van een speciale Desperados bar (inclusief ietwat vervreemdend entertainment) en de Bijzondere Bieren Bar van Brand. Waar de bieren op een mooi groot terras in echte glazen werden geschonken.

Aderlating
Dat er 10.000 bezoekers minder zijn gekomen is uiteraard omzetmatig een aderlating. Reken maar uit: 10.000 maal een toegangskaart à 195 euro is al bijna twee miljoen euro. Tel daarbij de misgelopen besteding per persoon (naar schatting zeker 150 euro) en dan kom je toch al snel aan 3,5 miljoen euro minder.

Meer lucht
Toch vond Kuipers het een geslaagde editie. ‘Er was wat meer lucht op het festivalterrein. Dat bleek ook bij de cateraars. Ze hadden minder pieken. De doorloopsnelheid was hoog.’

(Foto’s: Juul Nijhuis)

Reageer op dit artikel