nieuws

Hutten vraagt steun voor verspillingsfabriek

Catering

Hutten Catering zal op 1 december een verspillingsfabriek openen voor de verwerking van onverkoopbare maar eetbare verse producten. ‘Maar we zouden wel graag meer medewerking willen krijgen’, zei Bob Hutten op 12 augustus in de Orangerie te ’s Hertogenbosch waar de cateraar een bijeenkomst voor relaties organiseerde.

Hutten vraagt steun voor verspillingsfabriek

Op het menu van deze bijeenkomst stond onder meer soep van tomaten die normaalgesproken zouden worden weggegooid. Bijvoorbeeld omdat er een deukje in zit. Bob Hutten: ‘We verspillen jaarlijks voor 1,5 miljard euro aan voeding. Door producten met een buts niet weg te gooien, maar te gebruiken, kunnen we iets doen aan die verspilling.’

Productieomgeving
Hutten heeft een businessplan ontwikkeld om een nieuwe productieomgeving voor het verwerken van deze producten in te richten: de verspillingsfabriek. Het initiatief waar meerdere partijen bij betrokken zijn, oogst veel waardering, maar dat neemt niet weg dat de steun minimaal is, zo bleek.

Vervoer is kostbaar
‘We moeten geholpen worden’, zei Hutten ‘want het vervoer en de verwerking van deze producten zijn kostbaar. Ik hoop dat er partijen opstaan, waaronder de overheid, die ons willen ondersteunen.’

Reageer op dit artikel