nieuws

Foodfestivals vielen in het water

Catering

De foodfestivals van het afgelopen weekend zijn geteisterd door regen en wind. Vooral op vrijdagavond en zaterdag ging het op veel plaatsen mis.

Foodfestivals vielen in het water

Eigenaren van foodtrucks en standjes maakten een moeilijk weekend door. ‘Dit festijn is compleet in het water gevallen’, liet een ondernemer weten die het afgelopen weekend actief was op de Parkparade in Doetinchem. ‘We lopen al twee dagen achter de feiten aan.’

Hard werken
Andere verkopers lieten eveneens weten dat het hard werken is in de wereld van de foodtrucks. Hun aantal is de laatste jaren gestegen (‘Het zijn er inmiddels wel 500’) met als gevolg meer concurrentie. Verder geven veel organisatoren van festivals te hoog op van de bezoekersaantallen. Onderzoek heeft dat trouwens ook uitgewezen.

Je moet van goede huize komen om geld te verdienen aan festivals, zegt ook Wilberto van de Boogaard (zie foto) die biologische poffertjes, suikerspinnen en popcorn verkoopt. Hij was aanwezig in Doetinchem. ‘Ondanks het slechte weer hebben we behoorlijk gedraaid.’

Barbershop
Naast een foodtruck exploiteert Van de Boogaard een rijdende Barbershop waar mensen geknipt kunnen worden. Daar blijkt veel vraag naar te zijn.

Hij stelt vast dat de concurrentie onder foodtruckexploitanten het laatste jaar groter is geworden. ‘Soms presteren organisatoren van festivals het om drie aanbieders van poffertjes te accepteren. Dan wordt het moeilijk om nog wat te verdienen.’

Reageer op dit artikel