Idee catering door vluchtelingen

Idee catering door vluchtelingen

Een cateringservice die bestierd wordt door vluchtelingen. Met dat idee wonnen Rian van Pelt en Regine Griep uit Tilburg €25.000. Ze deden mee aan een ideeënwedstrijd van het VSB-fonds.

Het fonds schenkt geld aan sociale en culturele projecten en verstrekt beurzen, aldus Brabants Dagblad. Ze zonden het idee in onder de naam Broodje Aap & Linke Soep. Het was één van de 600 inzendingen.

Soep
Linke soep is een knipoog naar alle negatieve verhalen die je in de media over vluchtelingen hoort. Broodje aap verwijst naar de onwaarheden. ‘Via de lunches vertellen de vluchtelingen hun echte verhaal. De gerechten worden in speciale wikkels verpakt waarop een positief verhaal te lezen is’, aldus de twee inzenders.

Recepten
De twee willen samen met nieuwkomers in de Tilburgse samenleving de cateringservice opzetten. Vluchtelingen bereiden de lunches, bestaande uit brood en soep. Ook is het de bedoeling dat ze recepten uit het land van herkomst gaan toepassen.

Pilot
Van Pelt en Griep willen begin 2016 met een pilot van start gaan. Ze richten zich op bedrijven die een abonnement op de service kunnen nemen. ‘Steeds meer bedrijven zijn bezig met maatschappelijk ondernemen. Op die groep mikken we.’