nieuws

Hutten in maart van start met De Verspillingsfabriek

Catering

Hutten gaat in maart volop produceren in De Verspillingsfabriek, waar van reststromen smaakvolle producten worden gemaakt. De fabriek is momenteel aan het proefdraaien.

Hutten in maart van start met De Verspillingsfabriek

In het oude distributiecentrum van DHL in Veghel, verrees THREE-SIXTY, een plek waar ondernemers, studenten en startups de kans krijgen om samen innovatieve concepten te ontwikkelen en testen voor oplossingen op het gebied van voedselverspilling en sociale innovatie. Zo vind je er ook De Verspillingsfabriek. Daar worden als basis geredde producten gebruikt. Bijvoorbeeld groente en fruit die door hun vorm niet voor verkoop geschikt zijn, producten die in de retail tegen de THT-datum aanzitten en niet meer verkocht kunnen worden of producten die als overschot zijn bestempeld en daardoor vernietigd zouden worden. Producten uit De Verspillingsfabriek wordt geproduceerd onder de naam Barstensvol.

Voor De Verspillingsfabriek ontving Hutten van Rabobank en de Europese Investeringsbank (EIB)  een impactlening; een zakelijke lening met rentekorting speciaal voor bedrijven die aantoonbaar maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Samen met Start Foundation en WSD gaat Hutten in de fabriek mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek bieden.
foodvisie

Kijk voor meer foodtrends op Foodvisie.nl

Reageer op dit artikel