nieuws

Hutten serveert hapjes aan kankerpatiënten ziekenhuis Uden

Catering 2249

Begin april is cateraar Hutten in ziekenhuis Bernhoven in Uden gestart met het serveren van specifieke hapjes voor patiënten met kanker. Hutten Care & Cure wil hiermee voedingsproblemen tijdens de behandelingen van oncologiepatiënten draaglijker maken.

Hutten serveert hapjes aan kankerpatiënten ziekenhuis Uden

Hutten Care & Cure heeft al zo’n vijftig speciale hapjes ontwikkeld.  

‘Patiënten hebben vaak een veranderd smaakpatroon door de chemokuren. Wij willen graag dat zij door onze voeding weer zin krijgen om te eten’, zegt Frank van Hurne van Hutten Care & Cure.  De speciaal samengestelde hapjes zijn rijk aan eiwitten (met de juiste aminozuren) en bezitten hoge voedingswaarden. ‘En ze zijn ook nog eens vers, het smaakt erg lekker en het kan ook thuis in een handomdraai worden gemaakt’, vult Frank aan.

Maar hij weet dat elke patiënt anders reageert op de voeding. ‘De ene patiënt kan niet tegen pittig, terwijl de ander dat juist wel als smaakvol ervaart. De een wil dikker voedsel, de ander weer dunner. Daar moet je allemaal rekening mee houden.’

Hutten hoopt met de hapjes dat patiënten aansterken en zich fitter gaan voelen. ‘Als wij kunnen bijdragen aan de kwaliteit van leven voor kankerpatiënten, dan is ons doel bereikt.’

Bij de ontwikkeling van de oncologische voeding betrok Hutten verschillende diëtisten en voedingswetenschappers. Ook werkte het bedrijf samen met Voeding & Kanker Info.

Andere locaties die Care & Cure producten van Hutten serveren zijn Pantein in Cuijk, Reinier van Arkel in Den Bosch, Revalidatiecentrum Jacobkliniek in Haarlem, Carolus Borromeus in Den Bosch en Zusters van de Choorstraat in Den Bosch.

Reageer op dit artikel