nieuws

Ondernemers gezocht voor horeca TU Delft

Catering 8643

De TU Delft wil niet alleen een hoogwaardige plek voor onderwijs, onderzoek en valorisatie zijn, maar ook een ontmoetingsplaats met goede voorzieningen voor studenten, wetenschappers en ondernemers. Horeca- en retail spelen hierin een belangrijke rol. Hiervoor worden ondernemers gezocht.

Ondernemers gezocht voor horeca TU Delft

‘Het huidige cateringaanbod kan niet alle doelgroepen bedienen. De internationale populatie heeft behoefte aan een gevarieerder aanbod, maar ook de Hollandse smaak heeft zich ontwikkeld. We willen dichter toe naar een afspiegeling van het horeca-aanbod in de stad. Goede prijs-kwaliteitverhouding, variatie, gezond en duurzaam zijn daarbij kernwoorden’, aldus Dennis Cruyen, bij de afdeling Facilitair Management en Vastgoed (FMVG) verantwoordelijk voor de horeca binnen de TU Delft.

Nieuw concept
In afstemming met studenten en medewerkers is een eigentijds horecaconcept ontwikkeld. De basisbehoefte aan voorzieningen – koffie, thee, snacks- wordt ingevuld op vloerniveau met automaten. De acht faculteiten krijgen verder een Food & Beverage Corner waar goede koffie wordt geserveerd en belegde broodjes, soep, sappen, salade, fruit en diverse lekkernijen. Op twee plekken op de campus komen ‘Food Markets’ waar verschillende gespecialiseerde ondernemers vooral warme en meer gevarieerde gerechten aanbieden en er komt een nieuw restaurant bij Sport en Cultuur.

Campusbrede voorzieningen
Voorzieningen zijn onder meer een Grand Café, Espressobar, Foodtrucks, een Faculty Club annex Brasserie en Retail. Het concept wordt gefaseerd ingevoerd. Een deel wordt deze zomer al gerealiseerd; hiervoor zijn ondernemers gecontracteerd. TU Delft wil in de zomer van 2017, wanneer het contract met de huidige cateraar afloopt, het concept verder implementeren. Deze zomer wordt gestart met de selectie- en aanbestedingsprocessen om exploitanten te werven.

Reageer op dit artikel