nieuws

SAB Catering introduceert innovatief hospitalityconcept

Catering 9008

FM at Work verzorgt. in samenwerking met SAB Catering, voor kantoorgebouw Wapenrust zowel de complete inrichting als de exploitatie van receptie en restaurant.

SAB Catering introduceert innovatief hospitalityconcept

De huurders en gasten van het bedrijfsverzamelgebouw Wapenrust, een  hoogwaardig kantoorgebouw van ruim 9.000 m2 in Apeldoorn, worden gastvrij onthaald door hospitalitymedewerkers, die ook de cateringservice verzorgen. In samenspraak met opdrachtgever Mayfield Asset & Property Management hebben FM at Work en SAB Catering een innovatief hospitalitypakket ontwikkeld en geïmplementeerd.

Ontvangst met zakelijke horeca
Receptiemedewerkers  zorgen voor koffie én de lunch. Het   hospitalityconcept brengt hospitality naar een heel nieuw niveau. Hospitalityservice die normaal gesproken alleen voor grote organisaties is weggelegd is nu ook bereikbaar voor kleinere bedrijven in een verzamelpand. Remco Schapendonk, manager Facilities voor FM at Work en verantwoordelijk voor de restyling, inrichting en exploitatie van dit project: ‘Het hele proces begon met een complete make over van de ontvangstruimte. De centrale hal, voorheen een grote onpersoonlijke ruimte, is sinds kort een gezellige, multifunctionele omgeving. De ontvangstbalie wordt gecombineerd met een koffiecorner en lunchcounter met horeca-uitstraling.’

Grab & go
De luxe koffiecorner wordt gecombineerd met een grab & go-unit waar de gasten buiten de lunchtijd iets lekkers kunnen kiezen: een muffin, een koek of een croissantje bijvoorbeeld. De lunchcounter is ingericht volgens het Pranzo-concept: veel versbeleving en bereiding op maat. Schapendonk: ‘Niet alleen de combinatie van verschillende hospitalityfuncties is nieuw, ook commercieel gezien is het contract anders dan gebruikelijk. Voor de receptie hebben wij een contract met de eigenaar/verhuurder van het gebouw, de exploitatie van de catering gaan we zelf terugverdienen. Daarbij bieden wij ook  banquetingservice aan voor de huurders, en facilitaire diensten als schoonmaak en huismeesterdiensten.”

Functionele en sfeervolle inrichting
De ruimte op de begane grond is volledig opnieuw ingericht, in nauwe samenwerking met SAB Catering. De afdeling styling van SAB heeft het restaurant en de ontvangstruimte een grandcafé-achtige sfeer gegeven met sfeervolle aankleding, comfortabel meubilair en afgeschermde zitjes. FM at Work heeft alle apparatuur en de installatie verzorgd. ‘In de exploitatie werken we samen met SAB, de hospitalitymedewerkers huren wij in via SAB en het ICT netwerk voor de gasten is gezamenlijk met de servicedesk aangelegd.’

 

Reageer op dit artikel