nieuws

Ziekenhuis Bernhoven met Hutten meest gastvrij

Catering 8772

Ziekenhuis Bernhoven in Uden mag zich, net als in 2014, een jaar lang het meest gastvrije ziekenhuis van Nederland noemen. Aan de audit van Gastvrijheidszorg met Sterren namen dit jaar 150 zorgaanbieders deel. Voor Hutten als cateraar is hiermee bevestigd dat het bedrijf met zijn gastvrijheids- en eten- en drinkenconcept echt bijdragen aan de pijler ‘Natuurlijk Gastvrij’ van het ziekenhuis.

Ziekenhuis Bernhoven met Hutten meest gastvrij

Op woensdagavond 8 juni kreeg Bernhoven in Amsterdam de Gastvrijheidszorg Award in de categorie Ziekenhuizen uitgereikt.  De jury: ‘Patiënten ervaren het eten als geweldig; verse ingrediënten en de maaltijd wordt mooi en met aandacht opgediend.’ ‘Een groter compliment kunnen we niet krijgen’, aldus Charles Janssen, Business Unit Manager Care & Cure bij Hutten.

Champions League
Janssen: ‘Het gaat in een ziekenhuis om gastvrijheid op ‘Champions League-niveau’. Hutten heeft een uitgesproken visie op gastvrijheid, culinaire dienstverlening en gezonde voeding’, aldus Charles Janssen. ‘In april 2013 introduceerden we een revolutionair eten- en drinkenconcept in Bernhoven waarbij de patiënt als gast van Bernhoven grotendeels bepaalt wanneer, waar en met wie hij wat eet. Het is ons doel om met onze Hutten-gastvrijheid en ons pure en verse eten en drinken daadwerkelijk van betekenis te zijn voor de kwetsbare medemens. We willen zo maximaal bijdragen aan het welzijn en een prettig verblijf in het ziekenhuis, zodat de patiënt beter en sneller herstelt. De basis daarvoor is vers, goed en gezond eten en drinken. Alle maaltijden worden dagelijks ambachtelijk en vers voorbereid in onze eigen keuken in Veghel, waarna ze met eigen logistiek naar Bernhoven worden gebracht. Bij de bereiding van de maaltijden maken we zoveel mogelijk gebruik van de producten van ons duurzame huislabel De Guijt, waarvoor we samenwerken met meer dan dertig lokale boeren en telers. Zo weten we exact de herkomst van onze producten. We ontwikkelen de recepturen vanuit ons gezondheidsbeleid. Meer dan 200 koks koken de maaltijden dagelijks met aanzienlijk minder suiker, zonder kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen en schadelijke E-nummers.’

Impact maken
Hutten Care & Cure wil impact maken als het gaat om een beter en gezonder leven. Er wordt samengewerkt met boeren aan het verhogen van de voedingswaarden in de producten van De Guijt en samen met kennisinstellingen en partners is het bedrijf voortdurend bezig om te komen tot de beste (specialistische) voeding voor verschillende doelgroepen. De komende jaren blijft Hutten flink investeren in de leefstijlprogramma’s die impact maken op het voorkomen van (welvaarts)ziekten en het herstel van patiënten.

 

Hutten in Bernhoven
In het ziekenhuis exploiteert Hutten het gasten-, bezoekers- en personeelsrestaurant, evenals de room & lounge services voor de patiënten. Dagelijks bieden we een ‘Menu van de Chef’ en verschillende à la carte gerechten aan. Patiënten kiezen zelf wat ze willen eten met behulp van een bedside terminal, een touchscreen dat bij elk bed voorhanden is. Daarop staat alle informatie en staan foto’s van de menu’s. Ook familie mag mee-eten, dat kan op de kamer of in een van de vier lounges. Een koppeling met relevante patiëntgegevens zorgt ervoor dat alle menu’s en gerechten afgestemd zijn op de medische behandeling en het specifieke dieet van de patiënt.

Reageer op dit artikel