nieuws

Isala en Huuskes werken aan maaltijden uit de 3D-printer

Catering 7275

Patiënten van Isala in Zwolle kunnen binnenkort genieten van maaltijden uit de 3D-printer. Tenminste, als het aan het ziekenhuis ligt. Leverancier Huuskes is de techniek samen met TNO aan het ontwikkelen.

Isala en Huuskes werken aan maaltijden uit de 3D-printer

De maaltijdleverancier uit Enschede werkt samen met TNO aan zorgmaaltijden uit de 3D-printer, waarbij gebruikt wordt gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Deze maaltijden zijn bedoeld voor mensen die ondervoed dreigen te raken. Wortel kan bijvoorbeeld als een bonbon worden geprint – met extra toegevoegde voedingssupplementen – waardoor mensen met kauw- of slikproblemen het makkelijker tot zich kunnen nemen.

Ontwikkelingsfase

‘We zitten nu nog in de ontwikkelingsfase met 3D-maaltijden en we zijn aan het bekijken of we het eten kunnen voorzien van een laagje met extra vitamines, mineralen en eiwitten’, zegt Huuskes-woordvoerder Marcel Hofmeijer tegen RTV Oost. ‘Het zou heel mooi zijn als we daar ook de medicijnen van de mensen in kunnen verwerken.’

Complete dienstverlening

Onlangs sloot Isala een tienjarige overeenkomst met Huuskes voor de complete dienstverlening op het gebied van patiëntenvoeding. De twee willen daarbij extra focussen op mensen die problemen kunnen ondervinden tijdens het eten, zoals kinderen, ouderen en oncologiepatiënten. Daarnaast levert Isala als eerste ziekenhuis vanaf november maaltijden aan huis, voor patiënten voor of na ziekenhuisopname.

Bronnen: destentor.nl, rtvoost.nl en huuskes.nl

Reageer op dit artikel