nieuws

Twee cateraars in de race voor UvA en HvA

Catering 3844

Van de zes grote cateraars die zich inschreven voor de openbare aanbesteding van de nieuwe catering van UvA en HvA, hebben nog twee partijen kans om het contract in de wacht slepen. Cormet en Journey of Food, een handelsnaam van de huidige cateraar Eurest, zijn de enige twee cateraars die een offerte hebben ingediend.

Twee cateraars in de race voor UvA en HvA

Op 1 januari 2017 loopt het cateringcontract met de huidige UvA-HvA-cateraar Eurest af. Zij won vijf jaar geleden een tumultueuze aanbesteding. Daardoor kon Eurest de afgelopen vijf jaar als enige onder meer broodjes, koffie en bier verkopen.

Nieuw concept met hoofdaannemer en lokale ondernemers

Daar komt de komende jaren verandering in. De UvA en HvA willen de catering namelijk op de schop gooien: er komt een nieuw cateringconcept waarin er een hoofdaannemer wordt gezocht die lokale ondernemers inhuurt. Bert Zwiep, hoofd inkoop bij Facility Services: ‘De verschillende campussen bepalen zelf wat voor catering ze willen en geven dat aan bij de hoofdcateraar, die vervolgens zelf andere cateraars inhuurt.’

Wie die hoofdcateraar wordt ligt in de handen van het College van Bestuur, dat daartoe een beoordelingscommissie heeft ingesteld. In die commissie zitten studenten en personeel van UvA en HvA en een aantal medewerkers van Facility Services. Zij buigen zich tot en met 29 augustus over de reacties van de twee cateraars op het eisen- en wensenpakket van UvA en HvA. ‘Daarbij kijkt die commissie bijvoorbeeld naar de business case, het transitieplan vanaf 1 september tot 1 januari en naar de voorgestelde prijzen van het eten en drinken,’ zegt Zwiep.
Naar alle waarschijnlijkheid geeft de beoordelingscommissie op 29 augustus een advies aan het College van Bestuur, dat op 1 september een besluit kan nemen. De cateraar die het contract binnenhaalt heeft dan vier maanden de tijd om alles op orde te brengen alvorens hij op 1 januari 2017 begint.

Reageer op dit artikel