nieuws

Vlaamse en Nederlandse chefs slaan handen ineen voor zorgmaaltijd

Catering 3822

Voedingsprofessionals en negen chefs uit de Nederlandse en Vlaamse zorgsector slaan de handen ineen met als doel: een smaakvolle zorgmaaltijd.

Vlaamse en Nederlandse chefs slaan handen ineen voor zorgmaaltijd

De chefs hebben zich verenigd in de New Chefs in Healthcare. De chefs vinden dat zorgbehoevenden vaak industriële maaltijden voorgeschoteld krijgen, met als oogpunt winst in plaats van smaak. Deze chefs willen de smaakvolle zorgmaaltijd, welke gezond, veilig en financieel haalbaar is, promoten.

Lekker als trekker

‘We hebben ons voorgenomen lekker als de trekker van het hele verhaal te kiezen. Als het niet lekker is, heeft de rest van het treintje geen zin, men eet het toch niet op’, zegt Andy Verroeye, hoofd voedingszorg WZC Sint Vincentius, Kaprijke (België).

De chefs van New Chefs in Healthcare willen zoveel mogelijk zorgbehoevenden helpen en het beroep van zorgchef uitdragen en vooruitschuiven. Een initiatief van Center for Gastrology in Leuven, waar alle negen chefs een opleiding hebben gevolgd bij Edwig Goossens, docent en oprichter van het centrum.

Samenwerken met scholen

Om de volgende generatie zorgchefs te bereiken en te motiveren, willen de New Chefs samenwerken met scholen, beroepsverenigingen en onderwijsprojecten. ‘De zorg wordt toch nog gezien als een zijspoor voor koks die het in de gastronomie niet redden. Wij willen het beroep weer sexy maken. Het beroep van chef in de zorg is niet meer oubollig en zonder toekomstperspectief.’

Reageer op dit artikel