nieuws

Ziekenhuisdirecteur vindt eigen maaltijden niet te harden

Catering 5106

De directie van een Canadees ziekenhuis heeft een week lang alleen maar maaltijden gegeten die de patiënten ook voorgeschoteld krijgen. Het oordeel was niet best.

Ziekenhuisdirecteur vindt eigen maaltijden niet te harden

Patiënten van het Ottawa Hospital in het Canadese Ottawa klagen al jaren steen en been over het eten in het ziekenhuis. Na de zoveelste klacht besloot de directeur onlangs om samen met zijn team voor een week dezelfde maaltijden te eten,  meldt de krant Ottawa Citizen. Zo kwamen ze er eindelijk achter dat de gerechten eigenlijk niet te eten zijn.

Niet wat mensen normaal zouden eten

“Doordat de ze zelf dagelijks drie ziekenhuismaaltijden per dagen aten, werd duidelijk dat het eten smakeloos en institutioneel is, niet wat mensen normaal zouden eten”, aldus de manager verantwoordelijk voor eten en drinken in het ziekenhuis.

Meer smaak, beter presentatie

De directeur heeft beloofd het aanbod te zullen verbeteren. Zo kunnen patiënten maaltijden verwachten met meer smaak die bovendien mooier gepresenteerd worden. De geijkte menu’s krijgen een update en ongezonde opties worden vervangen door items als quinoasalade en verse broodjes.

Het ziekenhuis in Ottowa serveert gemiddeld duizend maaltijden per dag en een miljoen maaltijden per jaar.

Reageer op dit artikel