nieuws

7 redenen om mee te doen aan het beste Menu van de Zorg

Catering 10671

De voorrondes voor het beste Menu van de Zorg vinden plaats op 22 en 29 september tijdens de Food Festivals. Acht teams strijden om een plek in de finale op 17 november tijdens de Dag van de Gastvrijheid. Waarom doen ze eigenlijk mee? De teams geven zelf antwoord.

7 redenen om mee te doen aan het beste Menu van de Zorg
20-03-2015 Utrecht Distrivers Beste Menu van de Zorg Copyright Team Horsthuis

1: OCMW Sint-Niklaas

“Onze keuken is verantwoordelijk voor de dagelijkse bereiding en bedeling van ongeveer 640 maaltijden aan onze senioren en 50 maaltijden voor een kinderdagverblijf in een ontkoppelde werking. Uiteraard trachten we over de muur te kijken door te verfijnen, bij te sturen en in vraag te stellen wat evident lijkt of is. Daarom was deze wedstrijd een uitgelezen kans om internationaal door te breken …. dan toch echte grenzen te verleggen.”

2: Rivas Zorggroep

“Wij staan met zijn drieën voor lekker eten. Wij vinden dat lekker eten voor iedereen een recht zou moeten zijn. Zeker met de doelgroepen waar wij voor koken is dit enorm belangrijk vanwege het feit dat het bijna altijd om kwetsbaardere groepen gaat. Wij stellen lekker ook altijd voorop gevolgd door gezond en veilig. Mentaal en maatschappelijk welzijn vinden wij namelijk minstens even belangrijk als fysiek welzijn.”

3: Marente

Eten en proeven doe je niet alleen met je mond maar met al je zintuigen. Door een speciaal menu kaartje of het eten anders te omschrijven kun je al een andere smaak bereiken. Wij doen mee met deze wedstrijd om op deze manier onze collega’s te laten zien dat eten een echte beleving is en dat out of de box denken soms makkelijker is dan je van tevoren zou denken.

4: Treant Zorggroep

“Belangrijke speerpunten om mee te doen aan deze wedstrijd zijn dat wij graag laten zien dat kookkwaliteiten en vakkennis zeer zeker aanwezig zijn bij zorgorganisaties. Waarbij het tevens erg leuk is om te kijken naar de creativiteit van de collega`s en het ontmoeten van elkaar. Tijdens de aanloop en de wedstrijd zelf leer je veel van elkaar.”

5: Westfriesgasthuis

“Ons team staat hier voor het tweede jaar op rij na diverse malen te zijn gestrand in de “papieren voorronde”. Vorig jaar stonden we met een menu uit ons eigen kookboek. Dit jaar willen we laten zien dat je met regionale en verse producten een heel mooie Italiaanse maaltijd op tafel kan zetten.”

6: Noorderbreedte

“Harmina en ik hebben ons opgegeven om mee te doen aan het beste Menu van de Zorg omdat wij graag willen laten zien en proeven hoe wij onze bewoners culinair verwennen bij Erasmus Leeuwarden.”

7: Brabantzorg

“Wij zijn Jan van de Nieuwenhof, Anton van Kooij en Coby van Gulick en willen laten zien dat eenvoudige producten kunnen zorgen voor een spannende en lekkere maaltijd.”

Lees meer op de website van Distrivers.

De finale van het beste Menu van de Zorg vindt plaats tijdens de Dag van de Gastvrijheid op 17 november in het Beatrix Theater in Utrecht.

Reageer op dit artikel