nieuws

Eerste deelnemer ‘Duurzaam en Gezond aan Tafel’

Catering 9870

Stichting Samen Zorgen uit de Betuwe heeft zich als eerste deelnemer formeel ingeschreven voor het landelijke programma Duurzaam en Gezond aan Tafel. Daarin gaan zorgorganisaties samen hun eten verbeteren, minder verspillen en duurzamer werken. Ze besparen er kosten mee en zorgen beter voor hun patiënten of bewoners.

Eerste deelnemer ‘Duurzaam en Gezond aan Tafel’

Samen Zorgen biedt senioren een veilig thuis of ondersteuning in eigen huis en heeft locaties in Herveld en Heteren. In het ontwikkelprogramma Duurzaam en Gezond aan Tafel, dat in oktober in 6 regio’s in het land wordt opgestart, gaan zorgorganisaties in groepen aan de slag om hun eten te verbeteren. Ziekenhuizen, ouderenzorg- en GGZ-organisaties krijgen in het programma de kans om het inzicht in de eigen organisatie te vergroten en stappen te maken naar een duurzamere en gezondere maaltijdvoorziening. De werkwijze is samen met ruim 40 zorgorganisaties ontwikkeld door Diverzio, stichting voor gezond en duurzaam eten in de zorg. Minder verspilling, meer kwaliteit én kostenbesparing zijn het resultaat.

Gezond eten belangrijk

Jeannette Hagen – de Jong, directeur-bestuurder van Stichting Samen Zorgen: ‘Wij onderschrijven de uitgangspunten van Duurzaam en Gezond aan Tafel volledig en zijn onder de indruk van de eerder behaalde resultaten. Duurzaam en gezond eten en drinken is een belangrijk onderdeel van onze organisatie. Dit zal de komende jaren een nog belangrijk speerpunt worden. Onze bewoners en medewerkers hebben een geschiedenis en verbintenis met de Betuwe. Een met zorg bereide betaalbare maaltijd, met verse producten uit eigen regio die herkenbaar zijn voor onze gasten, heeft veel meerwaarde. Daarom hebben wij ons als stichting Samen Zorgen meteen ingeschreven voor het landelijke programma Duurzaam en Gezond aan Tafel. We zullen in dit programma onze voedingsvisie nog meer vorm en inhoud geven.’

Lees ook: Maaltijden in de zorg kunnen veel beter >> 

Reageer op dit artikel