Het ziekenhuis heeft een nieuwe visie ontwikkeld, bestaande uit vier pijlers. Eén van die pijlers is ‘Verstand van gezond’. Hierin heeft het MMC opnieuw gekeken naar de bestaande patiëntenmaaltijden en gezocht naar manieren om deze gezonder te maken.
Samenstelling van de gerechten
“De volledige tweewekelijkse maaltijdcyclus is gezonder geworden”, zegt Maurice Saive, teamleider patiëntenvoeding. “Zo is de samenstelling van de gerechten veranderd én er staan ook een aantal compleet nieuwe gerechten op het menu. Voor het eerst wordt er nu bijvoorbeeld couscous geserveerd.”
Gezondere varianten
Verder wordt er meer groente en fruit geserveerd en kiest het ziekenhuis voor gezondere varianten, zoals volkoren macaroni in plaats van witte macaroni. De vernieuwde gerechten zijn ontwikkeld in samenwerking met voedingswetenschapper dr. Samefko Ludidi van MaastrichtUMC+.
Op de nieuwe placemats die patiënten krijgen, staat uitgelegd en afgebeeld wat Verstand van gezond in het MMC precies inhoudt.