nieuws

Máxima Medisch Centrum stapt over op gezondere maaltijden

Catering 10070

Patiënten in het Máxima Medisch Centrum zien het al aan de nieuwe placemat die ze krijgen voor de lunch of het diner; het ziekenhuis heeft een nieuw maaltijdconcept gelanceerd. Ze krijgen meer, en toch minder.

Máxima Medisch Centrum stapt over op gezondere maaltijden

Het ziekenhuis heeft een nieuwe visie ontwikkeld, bestaande uit vier pijlers. Eén van die pijlers is ‘Verstand van gezond’. Hierin heeft het MMC opnieuw gekeken naar de bestaande patiëntenmaaltijden en gezocht naar manieren om deze gezonder te maken.

Samenstelling van de gerechten

“De volledige tweewekelijkse maaltijdcyclus is gezonder geworden”, zegt Maurice Saive, teamleider patiëntenvoeding. “Zo is de samenstelling van de gerechten veranderd én er staan ook een aantal compleet nieuwe gerechten op het menu. Voor het eerst wordt er nu bijvoorbeeld couscous geserveerd.”

Gezondere varianten

Verder wordt er meer groente en fruit geserveerd en kiest het ziekenhuis voor gezondere varianten, zoals volkoren macaroni in plaats van witte macaroni. De vernieuwde gerechten zijn ontwikkeld in samenwerking met voedingswetenschapper dr. Samefko Ludidi van MaastrichtUMC+.

Op de nieuwe placemats die patiënten krijgen, staat uitgelegd en afgebeeld wat Verstand van gezond in het MMC precies inhoudt.

Lees ook: Maaltijden in de zorg kunnen veel beter >>

Reageer op dit artikel