nieuws

Volledige productiekeuken onder de hamer

Catering 10525

Kookketels, blastchillers, vries- en koelhuizen en verpakkingsmachines; een volledige productiekeuken van het bedrijf Corps Culinaire wordt door Troostwijk veilingen te koop aangeboden via een online veiling.

Volledige productiekeuken onder de hamer

Opvallende items zijn een verplaatsbare stoomketelinstallatie (met een capaciteit van zeshonderd kilo per uur), een zogenoemde autoclaaf (waarmee door middel van stoom gesteriliseerd wordt) en een rvs kantelbare roer-/mengketel (met een capaciteit van vijfhonderd liter). Veilingmeester Martijn van Schie: “De items zijn modern, uitstekend onderhouden en werden tot voor kort nog volop gebruikt.”

Voor elke productgroep een gespecialiseerde keuken

Corps Culinaire had een assortiment van ongeveer tweeduizend producten, van ontbijt tot middernachtsnack en verzorgde de catering van onder meer zorginstellingen en ziekenhuizen. Van Schie: “Er was voor elke productgroep een gespecialiseerde keuken. De maaltijden die het HACCP-gecertificeerde bedrijf leverde, werden koelvers bereid. Direct na het bereiden werden ze teruggekoeld en hygiënisch verpakt, zodat ze ook minimaal acht dagen na de afleverdag gegarandeerd perfect van smaak en structuur waren.”

Veel belangstelling

“Het assortiment is zeer compleet. Een grotere horeca-onderneming kan er zo mee aan de slag. Zelfs HACCP-hygiënepoorten en –deuren, aanrijdbeveiligingen, afzuigtechniek, krattenwasmachines en energieterugwin-installaties zijn aanwezig.” Volgens Van Schie is er veel belangstelling. Zowel uit Nederland zelf als uit andere landen, waaronder Oost-Europa. “Wij vinden dat machines een veel langer leven moeten hebben dan bij hun eerste eigenaar. Ze moeten snel weer heerlijke maaltijden bereiden voor een groot publiek.

De activiteiten van Corps Culinair zijn onlangs overgenomen door maaltijdleverancier Eetgemak. Alle productie vindt plaats in de productiekeuken in Katwijk, die wordt verbouwd om meer ruimte te creëren.

De online veiling is reeds gestart en sluit op 21 september 2016. De bezichtiging van de veiling-items is op 20 september 2016. Locatie: Hazenkoog 28 in Alkmaar.

Reageer op dit artikel