Maison van den Boer actief op World Economic Forum

Maison van den Boer actief op World Economic Forum

Met 65 medewerkers is Maison van den Boer actief op het World Economic Forum in het Zwitserse Davos. Het team ging op pad met drie opleggers en tien busjes. Voor het United Nations World Food Programme, dat plaatsvind tijdens het Economic Forum, wordt ieder jaar een bijzonder tentencomplex opgebouwd waar Maison van den Boer de catering verzorgt.

Maison van den Boer verzorgt vanaf het begin alle bijeenkomsten op deze locatie. Wat ooit begon als een diner voor 60 gasten, is door de jaren heen uitgegroeid tot een evenement met ca 2500 gasten. Maison van den Boer verzorgt inmiddels ook diverse diners, lunches, lezingen en vergaderingen op andere locaties binnen en rond het World Economic Forum.

Een crew van 65 medewerkers van Maison van den Boer reisde afgelopen 10 dagen af naar Zwitserland met 3 opleggers en 10 busjes. Voor het evenement wordt ieder jaar een bijzonder tentencomplex opgebouwd waar ook dit jaar een brede vertegenwoordiging aan wereldleiders en hoogwaardigheidsbekleders ontvangen wordt waaronder Kofi Annan, Ban Ki Moon, Joe Biden jr., Bill Gates, Queen Rania van Jordanië en uit Nederland o.a. Koningin Máxima en premier Mark Rutte.

Alle ingrediënten worden lokaal ingekocht en door 18 chefs bereid. Duurzaamheid is hierbij een belangrijk thema, in lijn met de missie van het World Economic Forum. Dat resulteert in een mooie mix van culinair genieten en maatschappelijk verantwoord cateren.

Tijdens een van de diners is het menu in samenwerking met Sam Kass ontwikkeld. Sam Kass is voormalig chef-kok van het Witte Huis en persoonlijk adviseur van First Lady Michelle Obama rondom haar initiatief Let's Move!.

Het menu is zodanig ontworpen dat expliciet duidelijk wordt gemaakt wat de impact is van onze keuzes voor bepaalde ingrediënten op het milieu. Sam geeft hier tijdens het WFP-diner uitleg over. Een dik pak sneeuw en een winterse temperatuur van -18˚C geeft deze week een extra dimensie aan de uitvoering van dit internationaal en maatschappelijk project.

De editie van 2016 van het World Economic Forum staat in het teken van gezondheid en de vierde industrile revolutie.