nieuws

Horesca tekent Akkoord Gezonde Voeding op Scholen

Catering 5123

Als ondertekenaar van het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen wil Horesca scholen ontzorgen bij het realiseren van een gezonde schoolkantine. De organisatie heeft hiervoor een (basis)assortiment samengesteld dat aangepast kan worden aan de wensen van de betreffende organisatie.

Horesca tekent Akkoord Gezonde Voeding op Scholen

Naast de praktische ondersteuning bij het samenstellen van het assortiment zal Horesca – vaak in samenwerking met Jongeren Op Gezond Gewicht – kennis delen middels het organiseren van voorlichtingsbijeenkomsten en inspiratiesessies.

Akkoord Gezonde Voeding Scholen

Organisaties als scholen, sportverenigingen en kinderopvangcentra willen steeds vaker een bijdrage leveren aan een gezonde leefstijl van jongeren. Horecagroothandel Horesca wil deze organisaties ondersteunen en heeft het akkoord daarom ondertekent.

Het aansluiten bij dit Akkoord werd vrijdag 3 februari 2017 officieel bekrachtigd. Schimmel, directeur Horesca Nederland, heeft namens alle Horesca-vestigingen het Akkoord ondertekend tijdens de bijeenkomst die Jongeren Op Gezond Gewicht organiseerde voor nieuwe ondertekenaars. Horesca neemt hiermee haar verantwoordelijkheid omtrent gezondere voeding op scholen.
Leestip: Meer over het Voedingscentrum op deze site

Het Voedingscentrum, dat in het Akkoord de aangesloten partijen monitort, heeft in 2014 de Richtlijnen Gezondere Kantines ontwikkeld. Deze Richtlijnen zijn met medewerking van wetenschappelijke experts op het gebied van voeding en gedrag opgesteld en vormen een basis voor bestuurders, kantinebeheerders, cateraars en vrijwilligers die zich inzetten voor het gezonder maken van kantines.

In het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen worden de Richtlijnen specifiek toegepast op het voedings- en drankenaanbod op scholen in het voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs.

Ambities Horesca

Volgens de Richtlijnen van het Voedingscentrum zijn er drie ambitieniveaus gedefinieerd: Brons, Zilver en Goud. Als ondertekenaar van het Akkoord zijn (toekomstige) klanten ervan verzekerd dat Horesca minimaal voldoet aan het niveau ‘Zilver’.

Horesca heeft daarnaast de ambitie om ervoor te zorgen dat in 2020 op 25% van de deelnemende scholen het niveau ‘Goud’ wordt gerealiseerd.

Reageer op dit artikel