nieuws

Gezond snacken uit de automaat

Catering 6873

Sinds de komst van de Gezonde Schoolkantine, geïnitieerd door het Voedingscentrum, is er al een hoop verbeterd ten aanzien van gezondere tussendoortjes. Diverse partijen, zoals cateraars en toeleveranciers, hebben zich ingezet om het aanbod verantwoorder te maken voor leerlingen en studenten. Vendingland, Vrumona en Food2Smile bundelden hun krachten en ontwikkelden in korte tijd een vendingmachine met alleen verantwoorde keus in snoep, snacks en frisdranken. 

Gezond snacken uit de automaat

De overheid trekt ieder jaar miljoenen uit om obesitas onder jongeren terug te dringen, maar zien we daar al resultaten van? Het initiatief Gezonde Schoolkantine loopt, maar hoe kunnen we nu scholieren laagdrempelig en betaalbaar een bewustere keus laten maken? Dat dachten drie partijen een paar maanden geleden. Vendingland, Vrumona en Food2Smile bundelden hun krachten en ontwikkelden in korte tijd een vendingmachine met alleen verantwoorde keus in snoep, snacks en frisdranken. Food&Drinks2Smile; de kwaliteit van een machine van Vendingland, de bewustere frisdranken van Vrumona en Free From snoep, koek en snacks van Food2Smile.

Gezonde schoolkantine

gezonde bedrijfskantine

(C) Roel Dijkstra Fotografie / Foto Fred Libochant

De Food&Drinks2Smile zit vol lékkere verantwoorde en betaalbare snacks waardoor scholieren wél af en toe dat verwenmomentje kunnen hebben zonder dat ze meteen de consequenties moeten ervaren. De Food&Drinks2Smile vendingmachine kan daarom voor een boel cateraars de oplossing zijn om op een laagdrempelige manier een breed verantwoord én lekker productaanbod te bieden.

Lees meer over gezonde snacks voor de (school)kantine

Reageer op dit artikel