nieuws

Buitenlandse lunches in beeld gebracht: van pasta tot pizza

Catering 6169

Lunchen op kantoor, bij ons in Nederland is dat meestal snel even een broodje. 1 op de 3 eet zijn lunch alleen. En 20% doet dat vaak ook nog eens achter zijn bureau.  Maar wat eten mensen in andere landen? 

Buitenlandse lunches in beeld gebracht: van pasta tot pizza
Lunch in Italië: pasta met tonijn, salade en espresso

Viking deed onderzoek naar de meest populaire lunches in het buitenland.  Nederlanders eten tijdens de lunch op kantoor voornamelijk bruinbrood. Doorgaans belegd met kaas.

Voedingsdeskundige Fleur Voerman over de voedingswaarde van onze lunch. ‘Nederland is echt een broodland. En als je tijdens de lunch brood eet dan is dat prima, maar ik zou er dan wel voor kiezen om in de ochtend voor iets anders dan brood te eten.’ Voerman erkent dat we vaak voor brood tijdens de werklunch kiezen omdat het handig en snel is. Maar ze zou liever hebben dat de bedrijfscultuur veranderd. Ze heeft zelf in het buitenland gewoond en weet dat ze in andere Europese landen meer tijd nemen voor de lunch en gevarieerder eten.

Verplicht pauze

‘Als je gevarieerder eet heeft dat effect op je bloedsuikerspiegel. Je bloedsuikerspiegel blijft stabiel en wanneer die stabiel is, kan je je beter concentreren.’ En concentratie is wat je wilt op kantoor. Op de vraag hoe bedrijven kunnen verbeteren om hun werknemers te helpen beter te lunchen, antwoord Voerman duidelijk: ‘Verplicht pauze instellen. Haal mensen van hun bureau weg. Geef ze de tijd en de ruimte om in rust hun lunch te nuttigen.’ Dit haalt dan misschien ook de noodzaak weg om te kiezen voor de snelle en gemakkelijke brood optie.

Kijk hieronder mee naar wat er op de lunchborden in het buitenland ligt.

Foto's

Reageer op dit artikel