nieuws

Dag van de Gastvrijheid in teken van kwaliteit in de zorg

Catering 5597

Kwaliteit in de zorg is een onderwerp dat volop in de belangstelling staat van politiek, samenleving en uiteraard de zorg zelf. Reden genoeg voor u om niets te missen van de laatste ontwikkelingen.

Dag van de Gastvrijheid in teken van kwaliteit in de zorg

De Dag van de Gastvrijheid 2017 staat volledig in het teken van kwaliteit. Met specifieke sessies voor o.a.: gastvrijheidsmedewerkers, koks, managers en leden van cliëntenraden. Deelnemers doen deze dag kennis op, worden geïnspireerd en krijgen oplossingen aangereikt. Hiermee kunnen ze hét verschil maken voor bewoners of patiënten. Nieuw op de Dag van de Gastvrijheid is de uitreiking van de Gastvrijheidszorg Awards, dé erkenning voor kwaliteit van leven in de zorg.

Interessante sprekers

  • Alexander de Vries, managing partner van de Hostmanship Group. Samen met zijn collega’s ondersteunt hij sinds 2007 veel zorgorganisaties in Scandinavië, Nederland en België in het ontwikkelen van gastvrije zorg.
  • Hans Everse, divisiemanager Tafel Thuis – Dé Zeeuwse Keuken – en vice-voorzitter Gastronomisch Gilde. Everse maakte onlangs de overstap van een gekoppelde kleine keuken bij Cleijenborch naar een ontkoppelde grote keuken bij Tafel Thuis. Toch wil hij niet focussen op massa maar op kwaliteit en onderscheidend vermogen in de regio. Onder meer door zich te richten op gezonde maaltijden – minder zout, suiker en vet – en het gebruik van regionale en seizoensgebonden producten. In deze sessie gaat Everse in op de uitdagingen die daarbij komen kijken.
  •  Tamara de Weijer, sinds 2015 huisarts en is op de UvA opgeleid. Sinds 5 jaar heeft zij zich gespecialiseerd in de toepassing van voeding- en leefstijladviezen in de huisartsenpraktijk. Sinds 2016 is ze voorzitter van de door haar opgerichte Vereniging Arts en Voeding. Deze vereniging is voor artsen en geneeskundestudenten. Vereniging Arts en Voeding heeft als doel de kennis en vaardigheden van de leden op het gebied van voeding en leefstijl te vergroten. Zij is overtuigd van de enorme waarde van gezonde voeding en leefstijl zowel als preventie, maar ook voeding en leefstijl als medicijn.

Meer informatie en deelnemen

Het programma biedt voor ieder wat wils. Naast de plenaire sessies is er voor de 4 kerndoelgroepen een specifiek programma samengesteld, per doelgroep. Gedurende de gehele dag is het partnerplein geopend, waar doorlopend demo’s, proeverijen en andere manieren van interactie plaatsvinden. De Dag van de Gastvrijheid vindt plaats op 16 november in het Beatrix Theater Utrecht

Reageer op dit artikel