’Diversiteit is het succes van ons personeelsbeleid’

Bij RAI Amsterdam staan we open voor medewerkers van álle leeftijden, dus óók voor 50-plussers. Onze flexkrachten zijn het visitekaartje van RAI Amsterdam en binnen deze ‘flexibele schil’ staan we open voor deze ervaren medewerkers.

550plus_300x250_horeca0-plussers hebben vanwege hun leeftijd vaak moeite om door de eerste selectieronde te komen bij een sollicitatie. Dat is zonde, want zij kunnen een waardevolle bijdrage leveren aan het succes van een bedrijf. Omdat zij kwaliteiten in huis hebben waarmee zij een bedrijf kunnen versterken. Wij staan dan ook volledig achter de actie van “Open voor 50 plus” om werkgevers anders te laten denken over leeftijd en werk. We hopen dat ook andere werkgevers deze handschoen oppakken. Door zich niet blind te staren op leeftijd of kwalificaties. Want aan doorpakkers hangt geen leeftijd en een diploma zegt wat iemand heeft gedaan, niet wat iemand kan.

De juiste persoon op de goede plaats, met de juiste kwaliteiten. Dat is wat voor RAI Amsterdam vooropstaat bij de werving van een nieuwe werknemer. Wij streven naar teams met een diverse samenstelling. Deze diversiteit sluit namelijk goed aan bij positie die wij in de hoofdstad hebben. Zo fungeert RAI Amsterdam als een economische motor voor bijvoorbeeld de horeca, hotels, (openbaar) en vervoer, maar ook op het gebied van werkgelegenheid. Wij willen uitdragen dat Het is best een uitdaging om goed personeel te vinden, vooral in het hoogseizoen. Dan kan het helpen om niet alleen te kijken of iemand over de juiste papieren beschikt. Juist in onze flexibele schil zoeken we naar iemand met een uitstraling die goed past bij een evenement en bij een specifieke functie. De ervaring heeft geleerd dat sommige functies vooral goed passen bij oudere medewerkers. Zoals een verkeersregelaar of een security-functie waar een zekere mate van senioriteit wordt gewaardeerd. Ook bij de receptie, baliefuncties of bij de garderobe geldt dat servicegerichtheid, klantvriendelijkheid en vertrouwen kenmerken zijn die goed bij 50-plussers passen.

Sta open voor 50-plus

Bij RAI Amsterdam kijken we anders naar leeftijd. Dat betekent dat we kijken naar achtergrond, talenten en drijfveren. Oudere medewerkers hebben meestal niet alleen meer werkervaring, maar ook veel levenservaring. Hierdoor zijn zij in sommige situaties beter in staat te relativeren, zodat zij zich niet snel gek laten maken. Ik geloof in een goede combinatie van teams die uit verschillende generaties bestaan. Dit maakt de samenwerking en kennisuitwisseling juist krachtig. Verschil in kwaliteiten zit uiteindelijk in de persoon, niet zozeer in de leeftijd of in het diploma dat iemand op zak heeft.

Ons motto is ‘De kracht van verbinding’ en een uitstraling die past binnen onze hospitality-
sector. Met de natuurlijke rust, vriendelijke uitstraling, allround werkervaring en mensenkennis kan de 50-plusser het verschil maken. Ik zou werkgevers daarom op het hart willen drukken om door een andere bril te kijken naar leeftijd.

Auteur: Jules Broex, manager HRM van RAI Amsterdam