artikel

Brand in de frituurketel

Fastfood

Zorg dat je erbij komt! En wel bij de brandweer in Vroomshoop. Dat dachten cafetariahouders Bill Kats van Cafetaria Bill, Patrick Volkering van Plaza ‘t Stuupke en Emiel Winter van Primataria Nieuwoord, zitten alle drie in hetzelfde korps. Concurrenties? Nee, collega’s die letterlijk voor elkaar door het vuur gaan. Lees hen verhaal deze week in de Snackkoerier. Voor alle internet-snackers geven zij deze week allerlei preventietips om brand in de frituurketel te voorkomen.

Brand in de frituurketel

Wat te doen:

  • Deksel erop of branddeken
  • Raak niet in paniek en blijf rustig
  • Gebruik nooit een emmer water

Preventietips:

  • Volg met een aantal medewerkers een cursus brandveiligheid
  • Schaf speciale blussers voor brandend frituurvet aan
  • Zorg dat de afzuigkap goed schoon is
  • Een branddeken is verplicht in de keuken
  • Brandblussers moeten jaarlijks verplicht worden gecontroleerd

Lees het verhaal van de cafetaria-brandweermannen in Snackkoerier nr. 12.
Vraag hier een proefnummer aan…