artikel

Vloeibaar frituurvet

Fastfood

Vloeibaar frituurvet wordt gemaakt van uitsluitend plantaardige oliën en heeft een aantal kenmerken waardoor het zeer goed geschikt is voor (professioneel) frituren, zoals bijvoorbeeld in de horeca gebeurt. Het bevat in vergelijking met vast vet veel goede, onverzadigde vetten die een gunstig effect op het cholesterolgehalte hebben.

Het gebruik van vloeibaar vet past daarmee in het streven van de overheid om verzadigde vetten en transvetzuren zo veel mogelijk te vervangen door onverzadigde vetten. Behalve dit belangrijke gezondheidsvoordeel heeft vloeibaar frituurvet ook een aantal praktische voordelen. Vloeibaar frituurvet is:

Vloeibare frituurvetten die voldoen aan de norm van de campagne, bevatten maximaal 5% transvetzuren en minimaal 65 % onverzadigde vetzuren. Deze frituurvetten zijn herkenbaar aan het beeldmerk van de campagne op de verpakking.

Ondernemers die kiezen voor vloeibaar frituurvet kunnen zich aanmelden als deelnemer aan de campagne.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels