artikel

Snackkoerier 2

Fastfood

Snackkoerier 2

Snackkoerier 2

De beste fish & chips van Engeland

Het Townhead Café uit het Schotse Biggar is in Groot Brittannië uitgeropen tot Fish & Chips Shop van het jaar. Aan de verkiezing namen bijna 1000 bedrijven deel. Winnaars Gordon Hillan (middenvoor) e n zijn vrouw Sandra (achter beker) boeken naar verwachting 30 procent omzetstijging. “Fantastic. hiervoor hebben we jaren gewerkt.” Hillan bakt in een Kiremko oven, net als meer dan de helft van de finalisten.

Alles wordt duurder in 2008

Verpakkingen, energie en frituurvetten worden duurder. Oorzaken zijn een belastingverhoging, hoge olieprijzen en de groeiende vraag naar plantaardige vetten.

Digitaal boekt terreinwinst

Cafetaria’s die bestellingen bezorgen bij particulieren en bedrijven gebruiken steeds vaker internet. Maar ook de telefoon doet volop dienst, en de good old fax is nog springlevend.

Carl Karcher: laatste der pioniers

De oprichter van hamburgerketen Carl’s Junior is half januari op 90-jarige leeftijd overleden. Carl Karcher was de laatst overgebleven ondernemer uit de tijd waarin de fastservicesector groot werd. Bij zijn overlijden telde de keten CKE (1915 Hardees en 1121 Carl’s Junior) meer dan 3000 restaurants.