artikel

Snackkoerier 5

Fastfood

Snackkoerier 5

Snackkoerier 5

Edwin van Es gekroond tot ijskoning

Cafetaria Bon Appétit is Ijssalon van het jaar 2008. De winst van de wedstrijd om de Gouden IJscoupe was genoeg om Edwin van Es naar de eerste plaats te brengen. “Ik ging bijna ban ‘mijn stokje’ toen ik het hoorde” vertelde hij een dag later. De media-aandacht is overweldigend. “Ik kom vanavond in het tv-programma Max en Loretta, en op de regionale omroep.”

Kwaliteit achter het raam

Snackautomaten zijn volop in ontwikkeling. Op het gebied van betalingsmogelijkheden, HACCP en kwaliteit maken de fabrikanten vorderingen.

Pizza’s maken het verschil

Voor een groot deel moet cafetaria Kampenhuis in Oldemarkt het hebben van toeristen. De locatie, in de directe nabijheid van nationaal park de Weerribben is gunstig. “’s Zomers boeken we drie maal zoveel omzet als in de winter”, constateert eigenaar John Kamphuis.

Gekopieerd maar niet geëvenaard

Het begon zeer bescheiden met tweehonderd doosjes Hela Curry Kruiden Ketchup. We schrijven het jaar 1968. Inmiddels zet Hela Thissen jaarlijks 6 miljoen liter kruidenketchup af.