artikel

Frikandel centraal in menuwedstrijd

Fastfood

Frites en frikandel zijn de hardlopers en grootste omzetmakers in het leeuwendeel van de cafetaria’s. Tijdens de wedstrijd ‘ Creatief met Frikandel’ lieten cafetariahouders zien dat met deze aloude cafetariaproducten leuke en smakelijke plates zijn te maken.

Frikandel centraal in menuwedstrijd


Griekse frikandel (Carin Veldkamp, Snackpoint Twins, Nieuw Amsterdam)

Beschrijving:

Frikandel gerold in een wrap met tzatiki, chilisaus, ijsbergsla en rode uien. Vergezeld van een rauwkostsalade met feta en olijven. De rauwkostsalade met feta en olijven. De rauwkostsalade werd geserveerd in een in de vorm van een schelp gefrituurde rode wrap. Door de rauwkostsalade en een light fritessaus krijg je een gerecht dat toch ook een gezonde verantwoorde uitstraling heeft.


Kindermenu De Bolder (Marja Kramer, Kwalitaria De Bolder, Urk)

Beschrijving:

Kinderen zijn verzot op een frikandel, weet Marja Kramer, Om het gerecht toch een gezonde uitstraling te geven, serveerde ze de frikandel met een frisse rauwkostsalade (sla, tomaat, komkommer), appelmoes met verse vruchten en een gezonde zuiveldrank. Volgens Kramer moet je als cafetariahouder daarbij ook duidelijk communiceren dat je ‘gezond’ frituurt.


Vulkaanmenu (Kornelis Ekkelenkamp, Cafetaria De Jachthut, Tollebeek)

Beschrijving:

Een frikandel vergezeld van een pittige saus en daarom geserveerd in de vorm van een uitbarstende vulkaan. Ekkelenkamp werkte het toch tamelijk ingewikkelde gerecht vlotjes af. Bij het gerecht serveerde Ekkelenkamp een zelfgemaakte saus, een soort pittige mayonaise, en een rauwkostsalade met een zelfgemaakte dressing.


Mexicaanse frikandel (Gert van Unen, Mangerie De Haven, Hattem)

Beschrijving:

Gert van Unen serveerde als enige, naast een rauwkostsalade, ook een warme groentegarnituur bij de frikandel. Deze bestond uit minimaïskolfjes, paprika, ui, champignons en kidneybonen, opgebakken met een taco-mix en een barbecuesaus. De salade bevatte banaan als zoete tegenhanger voor de pittige groentemix.


Fruitsnack (Henrieke Heite, Snackbar Ronald, Marknesse)

Beschrijving:

De creatie van Henrieke Heite heet dan wel de fruitsnack, maar fruit komt er niet aan te pas. Het is de vorm van de gebakken ‘appeltjes’ (gemaakt van raspatat) en de frikandel (als gepelde banaan) die Heite tot de naam deed besluiten. Dieselsaus en een frisse salade complementeerden het gerecht.


Portret (Victor Pho, Snackbar De Pepper, Wijk bij Duurstede)

Beschrijving:

Een zeer uitgebreide schotel in de vorm van een gezicht. De twee frikandellen werden vergezeld door een kalfskroket en gefrituurde balletjes gevuld met garnalen. Het idee van Victor Pho is origineel, maar ophet bord komen daardoor iets te veel smaken samen. Ook Pho koos als garnituur een rauwkostsalade.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels