artikel

Snackkoerier 12

Fastfood

Snackkoerier 12

Snackkoerier 12

Nieuwkomer Foodstar op naar de veertig

Onder de naam foodstar is horecagrossier Kruidenier een verkoopondersteunend cafetariaconcept gestart. ‘Het is meer dan alleen een folderconcept’, zegt formulemanager Stefan Köpp. Na een maand telde Foodstar al negentien aangesloten bedrijven, waaronder cafetaria de Brink van Robert van Kol in Sint Anthonis

‘Concurrenten zaten te slapen’

Cafetaria Boeters in Wateringen heropende na een half jaar sluiting. Het oude cafetariapand werd met de grond gelijk gemaakt om plaats te maken voor nieuwbouw.

Nieuwe zaak op toplocatie

Dit is mijn kans, dacht Karla Dontje toen haar de mogelijkheid werd geboden een nieuwe zaak te beginnen in Beilen. Ruim drie maanden na de opening van lunchroom-cafetaria Markt 9 zit de loop er al goed in. ‘Het gaat boven verwachting’, aldus de kersverse ondernemer.

Hygiëne verkleint brandrisico

Brand in een frituurketel is een nachtmerrie voor een cafetariaondernemer, zeker als die door de afzuiging het afvoerkanaal wordt ingetrokken. Regelmatig filters schoonmaken en jaarlijks onderhoudt verkleint de kans daarop.