artikel

Snackkoerier 16/17

Fastfood

Snackkoerier 16/17

Snackkoerier 16/17

Vijf keer McDonald’s in de Alpen

De directeur van een aantal restaurants van McDonald’s Oostenrijk poogde in zusterblad Misset Horeca Nederlandse werknemers te werven. Navraag leerde dat die directeur de Nederlander Loes Versluis is. Tijd voor een een gesprek.

Flitsende start Foodstar

Begin mei zag cafetariaconcept Foodstar het licht. De formule van horecagrossier Kruidenier is meer dan een folderconcept, zegt formulemanager Stefan Köpp. ‘We willen ondernemers helpen om meer te verkopen.’

Van knusse zaak tot modern fastservicerestaurant

Preuverie De Toren in Echt van Veer, Leidy en hun zoon Wouter Wolters is enkele maanden ingrijpend verbouwd. Van cafetaria met een achterliggend restaraurant veranderde het bedrijf in een modern fastservicerestaurant. Wat bleef, is de tamelijk uitgebreide kaart met mooie schotels en menu’s.

Veel omzet te winnen met fris

Met frisverkoop is door cafetaria’s nog veel te winnen. Grote ketens verkopen bij meer dan 60 procent van de bestelling een drankje, cafetaria’s zijn al blij als ze 20 procent halen. Dat aandeel kan omhoog. Impulskoelingen, actieve verkoop en combideals zijn instrumenten om de verkoop op te schroeven.