artikel

Snackkoerier 2

Fastfood

Snackkoerier 1

Snackkoerier 2

Smaaksensatie maken van één product

Je moet maar durven, een biologisch friethuis opzetten en er alleen patat met mayonaise verkopen. Voormalig kok Joost Hoes opende begin dit jaar Frieshoes in Haarlem, ‘We maken de allerlekkerste ‘fritten’ en de beste mayonaise.’

‘Kleine horeca’ in VS loopt voorop

Duurzaam ondernemen staat in de belangstelling van horecaondernemers blijkt uit onderzoek van de Horecava. Van de 1600 ondervraagde ondernemers geeft 90 procent aan in 2010 hierin te investeren. Toch staan bij ons in vergelijking met Amerika duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen nog in de kinderschoenen.

Van snackwagen tot luxe topzaak

Tom en Ria Dekker beschikken over doorzettingsvermogen. De eigenaren van FrieteRia in Dronten kregen de afgelopen jaren te maken met tegenslag, maar zaten niet bij de pakken neer. Nu lonkt een mooie toekomst. ‘De snackbar loopt als een trein. De komende tijd willen we groei bereiken met lunchroom, brasserie en vergaderruimte.’

2010 wordt een lastig jaar

Economisch was 2009 een moeilijk jaar, dat de cafetariasector redelijk heeft doorstaan. Voor de eerste helft van 2010 zijn de vooruitzichten niet anders. Later in het jaar zal het wellicht beter worden, leert een belronde langs formules en toeleverende bedrijven.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels