artikel

De nazorg

Fastfood

Een overval heeft een enorme impact op de betrokkenen. Negeer de signalen niet en denk ook aan uzelf. Tips voor de nazorg.

Wees flexibel tegenover uw personeel

Toon er begrip voor als mensen naar huis willen, ook al lijdt uw bedrijfsvoering daaronder. In verband met sporenonderzoek is het sowieso gewenst uw zaak voor de rest van de dag te sluiten. Vraag of uw mensen een paar dagen op adem willen komen en regel vervanging. U kunt uw mensen erop attent maken dat ze gratis deskundige hulp kunnen krijgen.

Slachtofferhulp

De politie zal alle betrokkenen bij de overval willen spreken. Ze nemen van ieder afzonderlijk verklaringen op. Hierbij zal worden gevraagd of er behoefte is aan slachtofferhulp. U hoeft dit dus niet zelf te regelen. Het Bureau Slachtofferhulp neemt indien gewenst binnen enkele dagen contact op. De ondersteuning van het bureau is gratis.

Site Slachtofferhulp

Zorg ook voor uzelf

Een overval is voor uzelf ook heel ingrijpend. Het Bureau Slachtofferhulp helpt op meer gebieden dan alleen op het emotionele vlak. Ook de juridische afwikkelingen na een overval of zaken die bijvoorbeeld met verzekeringen te maken hebben, neemt slachtofferhulp voor haar rekening. Schroom u dus niet om deskundige hulp te vragen. Bij de aangifte op het politiebureau zal aan u worden gevraagd of u gebruik wilt maken van deze service.

Houd uw personeel in de gaten

Houd de slachtoffers in de gaten als ze eenmaal weer aan het werk zijn. Vaker ziek melden, heel vroeg op het werk komen of juist te laat of heel snel na sluitingstijd vertrekken, zijn enkele aanwijzingen dat de persoon nog problemen heeft de overval te verwerken. Houd daar rekening mee en blijf praten met uw mensen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels