artikel

Stappenplan voor na de overval

Fastfood

In alle commotie die ontstaat na een overval dient u het hoofd koel te houden. Een checklist met de belangrijkste zaken waar u aan moet denken.

Onthoud daderprofiel

Observeer nauwkeurig hoe de overvallers het pand verlaten en welk vervoermiddel ze gebruiken. Denk aan type, kleur en kenteken. Schrijf uw bevindingen direct op. Als de politie is gearriveerd, kunt u direct belangrijke informatie geven voor de opsporing.

Check of er gewonden zijn

Bel daarna 112 en vraag naar de politie. Bij gewonden moet u expliciet om medische hulp vragen. Bel dit telefoonnummer ook als er al eerder via een stille alarmknop melding is gedaan.

Sluit uw bedrijf af voor pottenkijkers

Sluit alle deuren en ramen en laat met uitzondering van politie en/of ambulancepersoneel niemand binnen.

Vraag getuigen te blijven

Verzoek getuigen (ook klanten) te blijven in het belang van het politie-onderzoek. Noteer naam, adres en telefoonnummer als ze dit niet willen.

Probeer afzonderlijke getuigenverklaringen te krijgen

Probeer alle getuigen afzonderlijk van elkaar te laten opschrijven wat er gebeurd is en wat ze gezien hebben. De politie kan later mede op grond van deze beschrijvingen een signalement van de overvaller(s) vaststellen.

Bekommer u om klanten en personeel

Last but not least: verman uzelf en neem duidelijk de leiding. Delegeer taken aan personeel dat dit aankan. Bijvoorbeeld: de betrokkenen wat te drinken geven en ze indien nodig kalmeren. Zet ook iemand bij de toegangsdeuren.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels