artikel

Fotoreportage Frizz+ Keulen

Fastfood

Curryworst met champagne? Een heel normale bestelling bij Frizz+ in Keulen. De trendy zaak is één van de exponenten van een trend die door het Duitse fastfoodland waait. De curryworst heeft bij onze oosterburen een heus charmeoffensief beleefd.

Fotoreportage Frizz+ Keulen

De curryworst heeft bij onze oosterburen een heus charmeoffensief beleefd. In de duurdere winkelgebieden in grote Duitse steden ontstaan deze luxe fastfoodzaken, waar ambient muziek klinkt en de inrichting hip is.
‘Veel mensen eten graag een curryworst en frites, maar hebben geen zin om naar een simpele fritestent te gaan’, vertelt Kudret Kapilar, die het concept vier jaar geleden samen met zijn zakenpartner Teoman Kerim Su in de markt heeft gezet. ‘Hier komen geslaagde ondernemers, studenten en top-zakenlieden.’


Het meest verkochte product van Frizz+: ‘Currywurst mit Fritten’. Met een glaasje wijn erbij, ben je iets meer dan 9 euro kwijt. (Foto: Frizz+)


Frizz+ doet meer aan als een trendy lounge-bar, dan een fastfoodzaak. (Foto: Pascal Mulder)


Kudret Kapilar (l) en Teoman Kerim Su (r): ‘Dit moet ook in grote Nederlandse steden kunnen. Al zou je het in Nederland niet met curryworsten moeten doen, maar met een typisch Nederlandse snack.’ (Foto:Frizz+)


De frietemmertjes zijn speciaal voor de Frizz+ ontworpen. (Foto: Pascal Mulder)


Een glas champagne (Taittinger) wordt vooral in het weekend bij de curryworst gedronken Uiteraard komt curryworst van Frizz+ niet uit een fabriek, maar van een van Duitslands topslagers.(Foto: Pascal Mulder)


Dikke wagens voor de deur, zijn bij deze fastfoodzaak heel normaal. (Foto: Frizz+)


Gegeten wordt hier met militair bestek. Eigenaar Kudret Kapilar: ,,Bijna alle Duitse mannen zijn in dienst geweest en herkennen het meteen. Kortom, een leuke gimmick.’’


Kudret Kapilar wil niets kwijt over zijn omzet. ‘Geloof me maar, dat die erg goed is. Dit is in feite een lowbudget concept. Bovendien pakken we een goede marge op onze producten.’ (Foto: Frizz+)


Frizz+ zit in een zijstraat van de dure Ehrenstrasse en de Mittelstrasse. ‘Een locatie in die straten zou voor ons onbetaalbaar zijn. Toch bereiken we onze klanten hier prima.’ (Foto: Pascal Mulder)

Meer over Frizz+ in Snackkoerier editie 10.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels