artikel

Geen straf

Fastfood

Na een fietstocht door een deel van de Achterhoek, nemen wij plaats op een terrasje van een snackbar. Het is er gezellig, druk en schoon. De jonge serveersters zijn stuk voor stuk even vriendelijk. Er is een eenvoudige, maar wel nette en overzichtelijke menukaart. We nemen de spareribs.

Geen straf

Ondertussen loopt het af en aan met klanten die bestellingen ophalen. Er gaan in korte tijd heel wat frites door de frituur.

De spareribs met de frietjes worden opgediend. Tot onze aangename verrassing een mooi ‘aangekleed’ bord, de frietjes en een aantal sausen separaat geserveerd. Tussendoor, ondanks de drukte, wordt wel even gevraagd of het smaakt.

Het CBS heeft becijferd dat de fastservicesector in het eerste kwartaal een omzetstijging van 7,8 procent heeft laten zien. Ik vind dat niet zo vreemd na onze ervaring bij deze Gelderse cafetariahouder. Want heb je alles tot in de puntjes geregeld, heerst in je zaak een aangename sfeer, is er aandacht voor de gast en is bovendien de prijs-kwaliteit-verhouding in evenwicht, dan betaalt zich dat terug.

Elke medaille heeft een keerzijde. Volgende week wil mijn vrouw weer een route fietsen waaraan deze snackbar ligt. Maar ach, als de ervaring zoals beschreven zich herhaalt, is dat absoluut geen straf.

Harrie Leijten

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels