artikel

Snackkoerier 1

Fastfood

Snackkoerier 1

Snackkoerier 1

5x Trendy Berlijn

Berlijn is arm maar sexy, aldus de legendarische woorden van de Berlijnse burgemeester Wowereit. Dat verklaart de vaak lage prijzen voor fastfood, maar het toch hoge creatieve gehalte voor de uitvoering. Vijf trends en de bijbehorende cultsnacks op een rijtje.

Harde acties lonen

Formulemanagers herkennen zich niet in de forse groeicijfers die het CBS over de eerste drie kwartlen publiceerde. De bij hun formules aangesloten cafetaria’s lieten over heel 2011 een stabiele omzet zien.

Ex-formuledirecteur Wim Markwat waarschuwt

De cafetariasector verkeerst al jaren in slecht weer. De huidige optimistische CBS-cijfers, die volgens hem een overdreven positief beeld schetsen, verdoezelen de ware stand van zaken. ‘Sinds de jaren 80 gaat het eigenlijk bergafwaarts met de cafetaria.’

De trends van 2012

Prijsactief, gemak, groei eenpersoonshuishoudens, strijd met de supermarkten en de rekenmachine op tafel. Deze tafel voorziet het FSIN voor 2012. Roger Gielen, formulemanager van Snackpoint, denkt er het zijne van.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels