artikel

Snackkoerier 10

Fastfood

Snackkoerier 10

Snackkoerier 10

Wat je noemt een meeneem-menukaart

De menukaart op de tasjes afdrukken, Cor de Gram van de gelijknamige cafetaria-ijssalon uit Westbroek begrijpt niet dat collega’s niet eerder op het idee zijn gekomen. ‘Je geeft de gasten hun bestelling mee en terwijl ze thuis zitten te eten, zien ze wat je verder allemaal aan lekkers hebt te bieden.

‘Verbod leidt tot omzetdip’

Het rookverbod in de horeca met ingang van 1 juli aanstaande wordt niet branchebreed toegejuicht. Het kost een aantal bedrijven vast omzet. Handhaven wordt lastig.

Kok gooit het roer om

“Je buurman staat te koop, maar het is eigenlijk niet wat je zoekt.” Die woorden uit de mond van een horecamakelaar betekenden een nieuwe wending in het leven van Marcel Heijligers. De voormalige kok is nu cafetariahouder van restaria De Flip in Boxmeer.

De vooroordelen voorbij

Nog maar een paar jaar geleden was de kritiek van de cafetariahouders niet van de lucht. Vloeibaar vet had een korte levensduur, en bovendien vonden veel ondernemers het stinken. Die tijd is voorbij. De kwaliteit is de laatste jaren toegenomen, en de kritiek over geur en smaak vrijwel verstomd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels