artikel

Snackkoerier 20

Fastfood

Snackkoerier 20

Snackkoerier 20

Gezondheid heeft alles te maken met voorlichting

Geen belasting op vet eten. Wel meer en goede voorlichting over eten en bewegen. Dat is het standpunt van Jan Jeuring, oud-profvoetballer en jarenlang snackbareigenaar. ‘Vroeger moesten we als voetballer biefstuk eten, tegenwoordig is het pasta.’

Noorden aan verse frites

Verse, zelfgemaakte frites zie je vaker bij cafetaria’s in het zuiden dan in het noorden. In Noord-Holland komt daar verandering in als het aan aardappelboer Rik Herwijer ligt.

Alles vers op maat gemaakt

De nieuwste formule van La Place, La Place Express, zoals die sinds september in en bij V&D in Rotterdam is te zien, produceert niet meer in het voren. Elk broodje wordt vers, voor de ogen van de klant, bereid.

Hollandse snacks in een Amerikaans jasje

In het Limburgse dorpje Posterholt, midden in een woonwijk, ligt Mr. Johnny. Een cafetaria in de stijl van een American diner.